Charlie Jabaley – en omvandling och andra chans

Charlie Jabaley, även känd som CEO Charlie drev under många år ett framgångsrikt bolag inom musikindustrin. Efter flera års slit lyckades han till slut sälja miljontals skivor och blev miljonär. Men något kändes inte rätt, han var deprimerad och i takt med att högen med pengar växte, växte även hans mage och hans hälsa blev sämre.

Han insåg att något behövde ändras radikalt. I videoklippet ser du vad som hände efter hans framgång.

En omvandling som handlar om så mycket mer än viktminskning. Vi är alla olika, vi är människor och det är viktigt att sätta dig själv och din hälsa främst.

Värdera inte dig själv utifrån hur bra du gör saker i livet.

Gör det du inte kan

Du har sitter på en idé, en hobby, något du brinner för och vill göra. Något som inte riktigt passar in i normen. Du blir osäker. Du känner att du inte kan, du känner dig för gammal, du känner du för ung. Det är försent och du bör fokusera på det du redan gör för det är vad någon sagt till dig.

Detta är för de dagar du får den känslan. Känslan att du inte kan. Du jämför dig med proffs, proffs som gjort det du vill göra i flera år så det känns menlöst att ens försöka.

I de stunderna ska du kolla på den här videon. Jag älskar den! Den är så inspirerande. En video som ger dig en extra boost.

Det är möjligt. Börja göra saker ”du kan inte”. Det är extremt givande. Du berikar din själ, ditt liv och får erfarenhet som tar dig till situationer och möjligheter som du aldrig visste fanns.

Börja göra det du inte kan. Börja nu.

Headerbild av Annie Spratt på Unsplash.

Ärligt om att bli sparkad

Zach Holman, utvecklare på Github skrev såhär på twitter häromdagen:

Nu har han skrivit en bloggpost med mer detaljer, efter fem år på Github har han fått sparken.

Han jämför bland annat med relationer, att det inte är så märkvärdigt att folk gör slut med varandra. Man gör ingen stor sak av det, det funkade inte längre. När det kommer till att få sparken är det betydligt mer tabubelagt.

Läs hans ärliga bloggpost på det tabubelagda ämnet om att bli sparkad →

Klart läsvärd! Kudos till Zach, han lär inte vara arbetslös särskilt länge.

Bildcred

The Lost Interview – intervju med Steve Jobs från 1995

Intressant och inspirerande intervju från 1995(!) med Steve Jobs. Särskilt intressant om du är entreprenör/produktchef och tar fram en ny, innovativ produkt. Steve har en fantastisk vision!

Hans tankar om webben är också riktigt intressanta att lyssna på (runt 58:00)

The Lost Interview med Steve Jobs

Oklart om det här filmklippet är lagligt så du kan ju hyra den på iTunes, helt klart sevärd.

Domäner och kodskola – två initiativ från Google

Google Domains
Det här har man väntat på, jag har länge undrat varför/när Google ska ge sig in i domänbranschen. Igår blev det officiellt att de ger sig in på domänmarknaden det med Google Domains.
Business Insider skriver om det: Google’s Latest Service Goes Up Against GoDaddy
Läs mer om Google Domains

Made with Code
Google har tagit fram plånboken och ger $50 miljoner dollar till ett initiativ som ska lära flickor att koda och göra könsfördelningen mer jämlik i techvärlden. Grymt bra initiativ!
TechCrunch skriver: Google Invests $50 Million In “Made With Code” Program To Get Girls Excited About CS
Läs mer om Made with Code

Hans Rosling

Professor Hans Rosling är otroligt inspirerande, han får oss i västvärlden att tänka efter.

7 februari 2013 föreläste Rosling vid Uppsala Universitet om framstegen i Afrika, hur väl de mäts, om framstegen skiljer sig mellan olika länder och om framtida framsteg beror på handel eller bistånd.


Del 1


Del 2

Andra klassiska klipp


Tvättmaskinen, världens bästa uppfinning.


Ett klassiskt TED-talk med fantastisk data och framförallt hur det illustreras.

Det finns massor av bra och inspirerande filmklippGapminder.org, hans ideella stiftelse eller följ honom på Twitter.

Tack för din underbara drivkraft och ditt engagemang!

Den lyckliga hemligheten

Så här ser det ut hemma just nu
Så här ser det ut hos mig just nu.

Överallt är det saker, överallt. Jag hittar inte det jag vill ha och det är alltid något i vägen för det jag vill göra, alltid. Att starta kaffebryggaren varje morgon är en bragd. Så har det varit i över en vecka nu.

Jag har precis flyttat. Och blivit sambo.

För fyra månader sedan lämnade jag en lägenhetsvisning med ett leende på läpparna. Jag tänkte, den här lägenheten vill jag ha.

Nu bor vi där.

Trots detta tänker jag bara negativa tankar när jag kliver ur sängen.

Sällan nöjda

Varför känner vi oss sällan nöjda? Vad är den lyckliga hemligheten? Varför är vi lärda att slita och arbeta hårt för att nå vårt mål och när vi nått vårt mål (som vi aldrig gör eftersom det hela tiden förändras?), då, först då kan vi bli belönade och lyckliga? Går det att ändra på?

Det pratar Shawn Achor om under ett TEDx Event. Han pratar om hur vi kan förändra och lura hjärnan att bli gladare, ger tips på aktiviteter som gör oss lyckliga, vilket bevisligen gör oss mer kreativa och produktiva. 12 minuter skön boost att börja dagen med!

Detta är andra inlägget i #blogg100 – en utmaning i att skriva en bloggpost om dagen i 100 dagar.