Kontorsflytt

Push Forwards kontor

Städar ur vårt kontor ikväll.

Genom åren har det blivit ett par kontorsflyttar, när vi flyttade hit blev det vår största satsning hittills. Mycket stod på spel och mycket har hänt. Många minnen…

Under året som gått har jag både varit med om att lägga ner RevRise, startat upp Push Forward och jobbat med hemliga projekt, Push Forward har blivit en del av Infunnel, och idag blev det officiellt att Spoon investerar i oss.

Det går snabbt i hockey!

7 sätt att tänka friare och vara lyckligare

Dessa sju vanliga misstag ger en grov överblick över vad som behövs för vara mer fördomsfri och ”lyckligare”.

Helt klart ett par bra tips på hur du kan ändra förhållningssätt och tankesätt kring saker som dyker upp i livet.

Little Mistakes that Steal Your Happiness →

Kanske inte så mycket nytt under solen men ibland behöver man påminna sig själv. 

Lycka är bara uthållighet och ren vilja

Intressanta tankar från Lauren Alix Brown som blev diagnostiserad bröstcancer 2014. Hennes tes är att hopp/lycka kan disciplineras. Trots alla omständigheter i livet vi inte kan kontrollera, är lycka en sak som du kan kontrollera. Hon skriver:

The experience taught me that, despite all of the circumstances in life we can’t control, “happiness” is one thing you can. Happiness is not a feeling, but an orientation. It is an active approach to life, in a million small ways, that insists on persevering through shitty circumstances. Sure, this approach means that much of the time, you’re faking happiness before you feel it. But that’s when it’s most important.

In och läs In your 30s, you’ll discover happiness is just persistence and sheer will →

Detta är bloggpost #15 i Blogg365.

Apropå lycka

Apropå lycka som jag skrev om häromdagen.

Micael Widell har börjat blogga en hel del om ämnet lycka. Han skriver några rader om boken ”The How of Happiness” och tipsar även om ett test som The Guardian tagit fram där du kan testa hur lycklig du är. Det kan du läsa om i bloggposten How happy are you?

Micael har också ett mål om att skriva oftare, hans plan är att posta 120 inlägg under 2016. In och läs Micaels blogg →

Några tankar om lycka och att vara lycklig

Det här är bloggpost #10 i min skrivutmaning Blogg365.

Jag har under perioder av mitt liv tänkt tanken att jag kan nå lycka vid en viss tidpunkt i livet.

Om jag jobbar tillräckligt hårt, om jag tränar & kommer i form, tjänar pengar, träffar vänner, reser… bockar av allt på listan. Då kommer jag bli en lycklig och ”glad person”.

Andra personer verkar tänka likadant för ibland får jag frågan ”är du lycklig?”. En fråga som kan vara svår att svara på tycker jag. Är det så svart på vitt?

Vad är egentligen lycka? Är det spänning/utmaning? Är det motivation? Är det att skratta?

Just i detta nu kan jag vara lycklig över vissa saker och olycklig över andra. Jag kan vara nöjd över mitt liv i allmänhet men missnöjd över det där telefonsamtalet jag aldrig tog.

Vad jag insett är att jag tror inte lycka, hur du än definierar det, är en punkt i livet som du kan nå. Det finns ingen som uppnått nivå 10 i lycka och som nu går runt och är konstant lycklig hela tiden.

Alltid vara lycklig

Jag tror inte ens det är så kul att alltid gå runt lycklig. Sorg eller nedstämdhet i livet är tufft, men det gör stunderna av lycka så mycket bättre. Det finns ett spektrum av mänskliga känslor och lycka är inte den enda känslan som är okej att ha. Du är inte trasig för att du inte är lycklig.

När jag känner mig stressad, ledsen eller arg försöker jag acceptera det. Det är normala och helt mänskliga känslor. Livet är en berg & dalbana och dina känslor kommer följa toppar & dalar.

Så istället för att tänka på hur mycket jag hatar att vara stressad, tänker jag på varför jag är stressad och inser att med tanke på situationen är det en helt normal reaktion.

Så istället för att ställa mig frågan ”är du lycklig?” försöker jag ställa mig frågor som:

  • Varför gör jag det jag gör?
  • Är jag stolt över det jag gör?
  • Vem vill jag vara och jobbar jag mot det målet?

Lycka är inte en fas i livet du kan nå. Lycka är i stunden eller ögonblicket. Och när det inte är det, betyder inte det att du gör fel. Det betyder bara att du är mänsklig.