Ärligt om att bli sparkad

Zach Holman, utvecklare på Github skrev såhär på twitter häromdagen:

Nu har han skrivit en bloggpost med mer detaljer, efter fem år på Github har han fått sparken.

Han jämför bland annat med relationer, att det inte är så märkvärdigt att folk gör slut med varandra. Man gör ingen stor sak av det, det funkade inte längre. När det kommer till att få sparken är det betydligt mer tabubelagt.

Läs hans ärliga bloggpost på det tabubelagda ämnet om att bli sparkad →

Klart läsvärd! Kudos till Zach, han lär inte vara arbetslös särskilt länge.

Bildcred

Daniel Ek om musiken, Spotify och pengarna

Sprang på en bra intervju med Daniel Ek i Nyhetsmorgon.

”Enligt flera stora affärstidningar är han en av framtidens stora entreprenörer och redan nu är han värderad till över 2 miljarder kronor. Jesper Börjesson träffade Daniel Ek och samtalade om musiken, Spotify och pengarna.”

15 min video: Spotifygrundaren Daniel Ek om musiken, pengarna och idéerna

Varför mål suger (eller inte)

Leo Babauta och Tim Ferriss diskuterar om mål är något bra eller dåligt.

Leo, som är emot mål och Tim, som är för mål, diskuterar vilket som är bäst. Leo menar att problemet med mål är att det är slutpunkten, om vi fullföljer ett mål, och oavsett vad vi lärt oss av det eller hur roligt vi haft på vägen, så känner vi ändå att vi misslyckats och fortsätter framåt.

Tim håller inte med. Han tycker planering är viktigt och att värdering är bra men att ett mål ger något att sträva efter.

De pratar bland annat om att mål är en del av Tim’s rutin, varför Leo har experimenterat med att släppa mål och hur det fungerar utan, att lära sig acceptera brister som en del av den mänskliga naturen.

Intressant diskussion mellan två smartskallar!

Leo Babauta och Tim Ferriss

Leo Babauta är en nyupptäckt inspiratör för mig, han skriver om Zen Habits, vilket handlar om att hitta enkelhet i vårt dagliga kaos och rensa upp så vi kan fokusera på det som är viktigt, skapa något bra och finna lyckan. Läs hans fantastiska historia →

Timothy Ferriss är en författare som inspirerar och har legat etta på flera av USA’s topplistor med boken The 4-Hour Workweek. I november 2012 lanserade Ferris The 4-Hour Chef som nu ligger etta på the Wall Street Journal’s lista. Tim Ferriss blogg →

Den lyckliga hemligheten

Så här ser det ut hemma just nu
Så här ser det ut hos mig just nu.

Överallt är det saker, överallt. Jag hittar inte det jag vill ha och det är alltid något i vägen för det jag vill göra, alltid. Att starta kaffebryggaren varje morgon är en bragd. Så har det varit i över en vecka nu.

Jag har precis flyttat. Och blivit sambo.

För fyra månader sedan lämnade jag en lägenhetsvisning med ett leende på läpparna. Jag tänkte, den här lägenheten vill jag ha.

Nu bor vi där.

Trots detta tänker jag bara negativa tankar när jag kliver ur sängen.

Sällan nöjda

Varför känner vi oss sällan nöjda? Vad är den lyckliga hemligheten? Varför är vi lärda att slita och arbeta hårt för att nå vårt mål och när vi nått vårt mål (som vi aldrig gör eftersom det hela tiden förändras?), då, först då kan vi bli belönade och lyckliga? Går det att ändra på?

Det pratar Shawn Achor om under ett TEDx Event. Han pratar om hur vi kan förändra och lura hjärnan att bli gladare, ger tips på aktiviteter som gör oss lyckliga, vilket bevisligen gör oss mer kreativa och produktiva. 12 minuter skön boost att börja dagen med!

Detta är andra inlägget i #blogg100 – en utmaning i att skriva en bloggpost om dagen i 100 dagar.

Getting Real – Bra bok för att sätta en företagskultur

Getting Real

37signals är ett litet företag med stor spridning. De började som webbyrå 1999 för att några år senare börja lansera egna produkter. På senare tid har en av delägarna, Jason Fried skrivit två böcker, den här och Rework.

Jag har länge inspirerats av 37signals och har haft den här boken i bokhyllan i flera år. Idag är den fem år gammal och många av dagens webbutvecklare delar förmodligen mycket av deras tankar. En bra bok som bör läsas av alla som driver en verksamhet på webben. En bra bok för att sätta en företagskultur.

Den finns att läsa online också! Några favoritkapitel: