Erik Finman – stenrik på kryptovalutan

Han har varit aktiv i kryptovalutan sedan de tidigaste dagarna och det har gjort honom stenrik.

Förutom att vara stenrik är han en stor inspiration för framförallt unga.

Han vill förbättra skolsystemet och nyligen vann han pris från NASA för att bygga en Satelit.

Han är 19 år.

CNBC skrev i somras om hans framgång och på hans webbplats kan du följa hans resa.

RevRise på 30 sekunder

RevRise är en av Sveriges hetaste startupbolag enligt Internetworld. De skriver:

Webbformulär är kanske inte något av det mest spännade webben har att erbjuda. Men få saker är viktigare för de som driver digitala tjänster eller e-butiker än att formulären fungerar optimalt. Dåligt optimerade formulär kostar både massor av pengar och skapar irriterade användare. Revrise tar sig an denna nisch med bra verktyg och kunskap.

Jag pitchar RevRise på 30 sekunder:

Riktigt roligt att nämnas tillsammans med så många andra spännande och bra bolag, kolla in resten av Startuplistan »

Glad utvecklarkultur

Chad Dickerson, tidigare CTO, numera CEO på Etsy pratar om ”Developer Happiness” och hur de på Etsy lyckas skapa en bra kultur där alla utvecklare och hundar (?) kan deploy:a kod till produktion. De gör ca 25 deploy till produktion varje dag.

En mycket bra föreläsning om utvecklarkultur, där Chad menar att mycket handlar om just kulturen, att lita på varandra och drar jämförelser till mentaliteten hos Dilbert och Charlie Chaplin.

The Lost Interview – intervju med Steve Jobs från 1995

Intressant och inspirerande intervju från 1995(!) med Steve Jobs. Särskilt intressant om du är entreprenör/produktchef och tar fram en ny, innovativ produkt. Steve har en fantastisk vision!

Hans tankar om webben är också riktigt intressanta att lyssna på (runt 58:00)

The Lost Interview med Steve Jobs

Oklart om det här filmklippet är lagligt så du kan ju hyra den på iTunes, helt klart sevärd.

Förbättra och bidra, två blogginlägg som inspirerar

Nyligen sprang jag på två artiklar som tog tag i mig lite extra.

Treat Yourself Like a Startup (Or a microbe, if you prefer)
Det här är verkligen spot on! Att utveckla och förbättras som person och bidra till att göra världen till en bättre plats. Men den berömde Elon Musk verkar fortfarande har goda möjligheter till förbättring, iallafall inom ett område: ”I Was a Starter Wife”: Inside America’s Messiest Divorce

Create something every day
Läsvärt blogginlägg där Stef Lewandowski berättar om sin nära-döden-upplevelse och vad som fick honom att skapa något varje dag. Jag har alltid gillat att skriva, eller tanken på att skriva. Jag har skrivit regelbundet i korta perioder fram tills nyligen, sen en dryg månad tillbaka försöker jag skriva dagligen. Och den här bloggposten fick mig att skapa den här bloggen.

Almi Invest direktinvesterar 100 000 kronor i het startup

Och det är vi! Fantastiskt roligt att få ett publikt erkännande. Pengarna kommer gå till försäljning/marknadsföring och fortsatt produktutveckling.

De har en klar bild av vad de vill uppnå. Pengarna kommer de redan nu börja använda för att automatisera försäljningen och förbättra produkten ytterligare. Som vi ser ser det kommer vi kunna ge bolaget ytterligare en kapitalresning under Q2 nästa år, säger Per Anell, Chef för såddinvesteringar på Almi Invest.

”Het startup vinner pris – RevRise får 100 000 kronor”, läs hela pressmeddelandet →