Digitalpodden: Kaloriräknare och digitala vårdcentraler

Podcasttips!

Digitalpodden, som görs av två journalister på DI pratar om hur tidningen själv tänker ta hjälp av startups och djupdyker lite mer i om den digitala hälsans värld. Utöver detta nämns nya bolaget Billogram, nya investeringsbolaget Optimizer Invest och Spotify.

Lyssna på senaste avsnittet

Bra poddar

Här är ett par poddfavoriter under sommaren.

Värvet (iTunes)
Kristoffer Triumf är en mästare på att intervjua och föra en bra dialog. Värvet har blivit podden’s motsvarighet till Skavlan, han intervjuar de flesta i mediasverige exv Marcus Birro, Måns Zelmerlöw, Malena Ernman, Johan Glans samt Fredrik Reinfeldt och Laleh (live!).

Alex & Sigge (iTunes)
Har kanske ingen missat men de gör en stundvis svinbra podd som jag skrivit om tidigare.

Stuff You Should Know (iTunes)
Är hjärnstorleken relaterad till intelligens? Hur fungerar Sushi egentligen? Josh och Chuck utforskar det mesta du bör veta om allt från 3D printing till spöken.

Sveriges Radio P3 Dokumentär
P3 Dokumentär är podden som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med de som var med när det hände, där det hände. Programmen täcker bland annat dokumentärer om svenska hackers, Nelson Mandela, Svartenbrandt, Helikopterrånet, Knutbydramat och skolskjutningen på Columbine High School.

Möjligheten med poddar

Har börjat lyssna mer på podcasts igen och det jag gillar mest kring fenomenet podcasts är att det bjuder in till en dynamik om man nyttjar kanalen rätt. En kanal med gör-det-självpotential där man kan klippa in ljud, ändra tonläge, byta inspelningsplats som extra element och nytt spännande lager kring samtalet och berättandet.

Några som verkligen experimenterar med detta är Alex & Sigge. De är en bra duo kring samtalet och Sigge är svårslagen när det gäller att förmedla och beskriva känslor med ord och en duktig klippare. Det ligger nog många timmar bakom varje avsnitt men tycker ändå de lyckas hålla kvar den sköna och lite primitiva gör-det-själv känslan.

Ett av de senare avsnitten innehåller mycket av detta, lyssna på avsnittet Elaka röster.

Bildcred: Flickr/Zoomar